JAN BRODNJAK

je osnovno šolo sem obiskoval v Središču ob Dravi. Tekom šolanja se je udeleževal najrazličnejših tekmovanj v znanju iz posameznih predmetnih področij in dosegal dobre rezultate (Zlato priznanje na državne tekmovanju iz nemščine). Vzporedno z osnovno šolo je 8 let obiskoval pouk kitare na Glasbeni šoli Ormož pri učitelju Davidu Petku.

Po osnovni šoli se je vpisal na I. gimnazijo v Celju, smer kitara. Prva 3 leta srednje šole ga je poučevala Suzana Hebar Čamer spec., v 4. letniku pa red. prof. Žarko Ignjatović. Ob rednem šolskem delu se je na raznih festivalih (Guitar art festival Beograd, 2016) in poletnih šolah izpopolnjeval tudi pri naslednjih pedagogih: Andrej Grafenauer, Dávid Pavlovits, Istvan Römer, Nejc Kuhar, Tomaž Rajterič, Giampaolo Bandini, Nikita Koshkin, Raphaella Smits, Paolo Pegoraro, Florian Palier.  V obdobju srednješolskega izobraževanja je nastopil na mnogih koncertih in samostojnih recitalih. Njegovi vidnejši uspehi na tekmovanjih so: 2. nagrada v komorni zasedbi dveh kitar na Dnevih kitare Krško 2014, 2. nagrada na Dnevih kitare Krško 2015 in 3. nagrada na Dnevih kitare Krško 2016. V tem obdobju je zaključil tudi 6 letnikov nižje glasbene šole iz saksofona.

Po končani srednji šoli se je uspešno vpisal na študij kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer ga poučuje Tomaž Rajterič, red. prof. V okviru Akademije za glasbo se je udeležil mojsterskega tečaja pri pedagogu in skladatelju Brianu Headu in gostovanja kitaristov na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Nastopil je tudi na tekmovanju TEMSIG, kjer sem dosegel 4. Mesto (srebrno priznanje).

Na naši glasbeni šoli poleg profesorjev Jaka Škoberne in Davida Kocmurja poučuje klasično kitaro.