JAKA ŠKOBERNE

KLASIČNA KITARA

profesor kitare

Jaka Škoberne se je rodil 8.1.1999 na Ptuju. Kitaro je začel igrati pri šestih letih na Glasbeni šoli Lendava, pri profesorju Vojislavu Slijepčeviću, kasneje pa pri učitelju Dušanu Stojanoviću.

Po zaključeni osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci, je opravil sprejemne preizkuse iz glasbene nadarjenosti na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kamor se je tudi vpisal, v  1. letnik umetniške gimnazije modul B, petje, inštrument, predmet kitara, v  razred profesorja Vojka Vešligaja. V času šolanja se je udeležil raznih mednarodnih in državnih tekmovanj v Sloveniji in tujini, kjer je dosegal visoke rezultate. Najvišje rezultate je dosegel na tekmovanjih, kot so: 1. nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG 2021, 2. nagrada na tekmovanju SVIREL 2018, zlata priznanja na festivalu Dnevi kitare Krško v letih 2013, 2014, 2015, 2016 in 2018, 1. nagrada na Guitar open festival Subotica 2012 ter 1. nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG 2020 v kitarskem duu z Majo Kralj.  

Dodatno se je izobraževal na raznih seminarjih in mojstrskih tečajih, pri več priznanih profesorjih, kot so: Lukasz Kuropaczewski, Rafael Aguirre, Paolo Pegoraro, David Pavlovits, Nejc Kuhar, Mak Grgić, Istvan Roemer, Jure Cerkovnik, Jimmy Liu, Hugo Fernando Gonzalez Zurita in drugi. Po končanem šolanju na Konservatoriju v Mariboru je začel šolanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer ga poučuje profesor Tomaž Rajterič.

V glasbeni šoli Lavrica poučuje predmet klasična kitara.