TEJA MERHAR

Klavir, pianino

Teja Merhar

Teja Merhar (1994) je magistrica profesorica glasbene umetnosti. Svojo glasbeno pot je začela v Glasbeni šoli Ribnica in jo nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer Glasbeni stavek.

Šolanje je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je v razredu prof. Marka Mihevca leta 2016 diplomirala iz kompozicije in glasbene teorije, v letu 2018 pa je pri istem profesorju končala še magistrsko stopnjo študija. 

Kot skladateljica je najbolj dejavna na področju vokalne in vokalno-inštrumentalne glasbe, njena inštrumentalna dela pa so bila že večkrat izbrana za obvezne skladbe na državnih in mednarodnih tekmovanjih (Emona, Temsig, Leon Pfeifer). Večkrat je sodelovala na natečajih in v različnih glasbenih projektih, ki so njena dela ponesli tudi izven domačih odrov. Nekatere njene skladbe so izvedle priznane glasbene zasedbe, posnete pa so tudi na zgoščenkah. 

V času šolanja na Konservatoriju se je večkrat predstavila tudi kot pianistka, še danes pa aktivno deluje kot korepetitorka inštrumentalistom in zborovskim sestavom. Zelo pogosto se udeležuje tekmovanj na regijskem in državnem nivoju, večkrat pa korepetira tudi v tujini. 

Svoje pedagoško delo z vnemo in zavzetostjo opravlja kot učiteljica individualnega in skupinskega pouka.