MIRJANA ZELJIČ BRNČIČ

Klavir, pianino

je akademska glasbenica pianistka in profesorica klavirja. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Tatjani Ognjanović. Že kot majhna je snemala za rtv Slovenija in nastopala na različnih prireditvah. Pri sedemnajstih letih je kot solistka nastopila s pihalnim orkestrom, v splitskem HNK, ob dnevu državnosti. Kot pianistka nastopa z različnimi solisti ter zbori, s katerimi je dosegla odlične rezultate na mednarodnih tekmovanjih.

Že več kot 20 let poučuje v glasbeni šoli, poučevala je tudi na Waldorfski šoli.

Organizirala je različna predavanja priznanih slovenskih klavirskih pedagogov, kot so Ilonka in Jaka Pucihar, Tatjana Šporar Bratuž, Primož Mavrič itd.

Bila je članica izvršnega odbora EPTA Slovenija (Društvo slovenskih klavirskih pedagogov), leta 2010 pa je bila imenovana za vodjo strokovnega sveta za koordinacijo pri organizaciji 32. Klavirske mednarodne konference, v Ljubljani. Mirjana je bila po besedah predsednika, prof. Vladimirja Mlinarića ter ostalih članov Epta-e: “… nenadomestljiv steber Konference, katera je v marsičem postavila nove temelje, ne le v slovenski, pač pa tudi celotni evropski organizaciji Epta.”.

Piše članke za strokovno revijo VIRKLA, leta 2014 pa je bila prav na pobudo Epta-e, povabljena in soglasno imenovana za predstavnico združenj glasbenih pedagogov in poklicnih glasbenikov.

Istega leta, se je na vabilo predsednika Državnega sveta RS, g. Mitje Bervarja ter predsednika Združenja ravnateljev glasbenih šol, g. Borisa Štiha udeležila posveta v Državnem svetu, kot predstavnica združenj ter javno predstavila delo glasbenih pedagogov.

Strokovno je sodelovala pri nastajanju serije priznanih učbenikov, ki jih je potrdil Strokovni svet RS za izobraževanje “Moj prijatelj klavir”, avtorjev Ilonke in Jaka Puciharja.

Leta 2012 je prevedla, uredila in strokovno sodelovala pri izdaji učbenika “Moj prijatelj klavir 1”, ki je leta 2013 izšel na Hrvaškem in je zelo dobro sprejet med klavirskimi pedagogi.

V učbeniku so postavljeni nekateri novi temelji za poučevanje klavirja (predvsem uporaba improvizacije ter  ljudskih in otrokom že iz zgodnjih let znanih pesmi).

Z učenci se udeležuje nastopov in tekmovanj, sama pa je tudi članica domačih in mednarodnih tekmovalnih komisij.