MAKSIM BOGDANOV

Kontrabas, bas kitara

Maksim Bogdanov je svojo prvo glasbeno izobrazbo prejel v Kočevju, kjer je najprej pričel z učenjem klavirja v razredu učiteljice Natalije Bogdanove, nato pa še z igranjem kontrabasa pri učitelju Valeriju Bogdanovu in kot mladi kontrabasist prejel več nagrad.

Leta 2004 se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani in v letu 2008 maturiral v razredu prof. Zorana Markovića. Študij je pri istem profesorju nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2014 z odliko diplomiral.

V času študija se je redno udeleževal tekmovanj in posegal po najvišjih mestih (ITHAKA 2007- 2. nagrada, TEMSIG 2012 – zlata plaketa, 1.nagrada). Vseskozi je koncertiral kot solist, komorni glasbenik in član simfoničnih orkestrov, udeležil pa se je tudi več festivalov v Sloveniji in tujini (Ravenna, Mahler in turneja Euphony).

Ljubiteljsko igra bas kitaro, med študijem pa se je vzporedno vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana in leta 2014 tam opravil maturo tudi iz jazz klavirja. 

Sedaj deluje kot kontrabasist v Orkestru Slovenske Filharmonije. Na GŠ Lavrica poučuje kontrabas in bas kitaro.