KLARA HROVAT

Klavir, pianino

Klara Hrovat se je začela učiti klavir pri sedmih letih na Glasbeni šoli Franc Šturm v Ljubljani, pri profesorici Milevi Šima. V tem času je nastopala po Sloveniji in tudi na Češkem, v Pragi, v okviru povezovanja glasbenih šol. Kasneje je opravila sprejemni preizkus na Konservatorij za glasbo v Ljubljani in bila sprejeta v razred profesorice Helene Megušar. V tem času je vzporedno hodila tudi na splošno gimnazijo Šentvid v Ljubljani.

Izpopolnjevala se je pri številnih svetovno znanih profesorjih. Med njimi so Arbo Valdma, Konstantin Bogino, Ruben Dalibaltayan, Simon Trpčeski itd.

Obe srednji šoli je končala z odliko in se vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, v razred profesorice Tatjane Ognjanovič.  V tem času je sodelovala v ansamblu sodobne glasbe in nastopila na izmnjevalnem koncertu Ljubljana- Udine, z delom mladega madžarskega skladatelja Andrasa Emszta. Istega leta je v okviru sodobne glasbe nastopila v Klubu Cankarjevega doma s projektom Darmstadt – zibelka modernizma, z dvema zelo zahtevnima deloma skladatelja Pierre Bouleza in Antona Weberna.

Leta 2017 je imela Diplomski koncert in ga opravila z odliko. Naslednji semester se je vpisala na umetniško smer Magistrskega študija klavirja, prav tako v razred prof. Tatjane Ognjanovič. Leta 2018 je bila sprejeta na izmenjevalni študij na Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy« v Leipzigu, v razred prof. Dietmarja Nawrotha.

Januarja 2020 je končala Magistrski študij klavirja v Ljubljani. Od marca 2020 dalje poučuje pouk klavirja na naši glasbeni šoli.