IGOR ORAŽEM

Solopetje, vokalna tehnika

je akademski glasbenik pevec. Kot profesionalni glasbenik, multiinštrumentalist in profesor solopetja deluje na različnih glasbenih področjih. Z ustanovitvijo Glasbene šole Lavrica sedaj uresničuje dolgoletno notranjo željo po čim večjem glasbenem izobraževanju in glasbenem po-ustvarjanju otrok, mladih in odraslih na področju Lavrice.

S produkcijami v mnogih zasedbah gradi svojo profesionalno kariero že od leta 1997 kot vokalist in multiinštrumentalist. Igorju glasba ni tuja že od malih nog. Tekom zorenja je bil njegov tenor prepoznaven v mnogih zlatih slovenskih zborih, s katerimi je na tekmovanjih osvojil vsa najvišja mesta doma in v tujini. Po zaključku študija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani se je odločil za učenje petja pri prof. Matjažu Robavsu v GŠ Zavod sv. Stanislava v Ljubljani, kjer je končal nižjo glasbeno šolo. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih se je neposredno vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je zaključil študij petja pri prof. Piji Brodnik tako na umetniški, kot tudi na pedagoški smeri.

Igor je poklicno dejaven tudi kot studijski glasbenik, zborovodja, pisec priredb in aranžmajev. Z zasedbo Kranjci na tedenski ravni koncertira širom Slovenije. Je soustanovitelj Glasbene šole Lavrica. Je lastnik studia Artisan na Lavrici in vodja zasedbe Kranjci.

V Glasbeni šoli Lavrica poleg organizacije prevzema pedagoško vlogo na programu solopetja.