Gašper Dolgan

PREČNA FLAVTA

Flavtist Gašper Dolgan se je flavte začel učiti šele z enajstimi leti. Po končani glasbeni šoli je šolanje nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani kjer je leta 2007 maturiral v razredu profesorja Mateja Grahka.

Kasneje je šolanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, vendar se je po enem letu študija odločil za študij v tujini in se po uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih vpisal na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Študij je leta 2013 zaključil pod mentorstvom uspešne madžarske pedagoginje, profesorice Eszter Alföldy-Boruss. Po diplomi se je vpisal na magistrski študij flavte pri solo flavtistu slovite Dunajske filharmonije, profesorju Dietru Fluryju kjer je leta 2015 z odliko magistriral.

Na pobudo nemške založniške hiše Akademiker Verlag je izdal knjigo z naslovom »The Flute on the Slovenian Territory in the 20th and the 21st Century«. Prav tako se rad posveča pedagoškemu delu.

Svoje znanje je predajal mladim na Glasbeni šoli Frana Gerbiča Cerknica, Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, Glasbeni šoli Ribnica, Glasbeni šoli Kočevje, trenutno pa poučuje na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina in Glasbeni šoli Ilirska Bistrica.